Cursus: Zwart-witte ontmoetingen

Afdeling: ,

Meer informatie over de optie: VRIJDAG: 09:30 - 12:30

Cursuscode: S4024
Docent: Luca van Boeckel
Aantal lessen: 8 / blok
Prijs vanaf: € 255,00 incl. BTW
Materiaalkosten: € 24 / blok
Startdata: 06-09-2024, 08-11-2024, 17-01-2025, 21-03-2025, 30-05-2025,

Als je tekent of schildert komt er veel op je af. Zo denk je (bewust of onbewust) na over de compositie, verhoudingen en penseelvoering, en vaak is daarbij het element van kleur een onderscheidend bestanddeel om contrast en variatie aan te brengen. Laat je nu juist dit aspect weg en werk je alleen met positieve en negatieve lijnen en vormen, dan kun je je concentreren op de basis: op hoe je met de beperking van uitsluitend gebruik van zwart en wit toch een maximum effect en een overtuigende compositie, balans en harmonie kunt bewerkstelligen.

Wat kun je verwachten in de cursus Zwart-witte ontmoetingen?

In deze cursus is de tegenstelling tussen zwart en wit de basis voor alle opdrachten. We onderzoeken de mogelijkheden vanuit verschillende materialen (denk aan potlood, krijt, houtskool, inkt, verf, collage etc.). In de opdrachten zullen de twee uitersten van zwart en wit naast elkaar worden ingezet. Maar ook de verschillende tussenliggende nuances tussen licht en donker komen aan bod: het brede scala aan grijstonen dat mogelijk is. We zullen de wereld om ons heen proberen te vertalen in licht en schaduw, in positieve vormen tegenover negatieve tussenruimten: contrasten die elkaar uitdagen of juist in evenwicht houden. In deze cursus werken we op verschillende formaten: van fors groot tot soms heel klein. We zullen overwegend werken op wit papier, maar ook af en toe op zwarte of gekleurde dragers.

Is de cursus Zwart-witte ontmoetingen iets voor jou?

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Cursusopbouw

De cursus Zwart-witte ontmoetingen is opgebouwd uit blokken van 8 lessen, waarbij elke les drie uur duurt Je kunt je inschrijven voor een enkel blok, of meerdere blokken volgen.

Misschien ook interessant